Wat is Shantala babymassage?

Heerlijke ontspanningsmassage

De Shantala babymassage is een heerlijke ontspanningsmassage afkomstig uit India voor baby’s en kinderen. Het wordt daar nog steeds dagelijks gedaan en hoort gewoon bij de verzorging van baby’s en kinderen en wordt van moeder op dochter doorgegeven. Kenmerkend van deze massage is het ritmische karakter en de herhalingen. Andere kenmerken zijn de liefdevolle manier van aanraken en het aldoor in continue contact zijn met je baby.

Goede ontwikkeling

Massage ontvangen maar zeker ook geven is heerlijk om te doen en bestaat al duizenden jaren. Het is een prachtige manier om tegemoet te komen aan een essentiële levensbehoefte, zeker in de beginjaren van baby’s en kinderen. Een baby heeft het vermogen om contact te maken met zijn omgeving en probeert een vertrouwenspersoon (vaak de ouders) aan zich te binden. Dit wordt bindingsdrang genoemd. Uit onderzoek is gebleken dat baby’s die veel geknuffeld, gekoesterd en aangeraakt zijn zich lichamelijk en geestelijk beter ontwikkelen dan wanneer dat niet is gebeurd.

Nog meer informatie?

Je kunt nog meer informatie vinden op mijn homepage, klik op het puur-lief logo, scrol naar beneden en zie wat de voordelen zijn van de babymassage en voor wie het bedoeld is

Review

Ik hoor graag hoe je de babymassage training hebt ervaren. Heel fijn als je een review wilt achterlaten!