AromaTouch

Wat is de AromaTouch techniek en wat kan het voor je doen?

Ten allereerste, het helpt je te ontspannen en het is een heerlijke beleving!! Iedereen die bij mij de AromaTouch heeft ervaren was enthousiast over de behandeling/massage en de werking van de oliën. Bij iedereen heeft het een ander effect en geen enkele ervaring is hetzelfde maar wat wel hetzelfde is, dat iedereen graag terugkomt en daar doe ik het voor!

Ik werk met essentiële oliën van dóTERRA. AromaTouch is een techniek om deze essentiële oliën toe te passen. De olie breng ik aan langs je meridiaan energiebanen en viscerale contactpunten (je ingewanden) van je rug en voeten.

Door dit op deze manier aan te brengen helpt het om het zenuwstelsel van je lichaam in evenwicht te brengen. Het is een hele zachte manier van masseren, de essentiële oliën en de geur doen hun werk.

Essentiële oliën hebben krachtige en reinigende eigenschappen en zijn van nature antibacterieel. De essentiële oliën van dóTERRA zijn 100% natuurlijk en worden direct door de huid opgenomen en zorgen voor een reactie in dat gebied van het lichaam.

Wat kun je verwachten als je bij mij voor een AromaTouch behandeling komt?

Ik neem je mee naar boven naar een sfeervolle ruimte die lekker warm aanvoelt en waar de geur van heerlijke essentiële oliën je al tegemoet komen. De kaarsjes zijn aan en je hoort een ontspannend muziekje op de achtergrond.

Terwijl ik me even terugtrek en voorbereid kun jij je rustig uitkleden tot aan je ondergoed.

Als je op de massagetafel ligt met een handdoek over je heen kom ik weer terug. Als je eenmaal heerlijk ligt en het voelt goed voor je dan start ik met de behandeling.

De behandeling/massage duurt ongeveer 45 minuten. Als ik klaar ben kun je gewoon nog even rustig blijven liggen en haal ik een glas water en/of thee voor je.

Als je vervolgens overeind komt krijg je een zachte deken om je heen geslagen en drinken we samen wat totdat je je weer wilt aankleden. Ik loop de kamer uit en zie je weer beneden.

Tijd van de gehele behandeling is ongeveer ongeveer 1 uur.

Note: houdt er wel rekening mee dat er wel wat olie aan de onderzijde van je haar komt. Doordat het pure oliën zijn trekt het ook snel in je haar en voelt het heel anders aan dan een minerale olie maar wil het toch even genoemd hebben.

De werking van AromaTouch

Bij de AromaTouch techniek worden er acht verschillende essentiële oliën gebruikt. Elke olie heeft een specifieke werking. De ene olie werkt rustgevend, de andere heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, weer een andere is ontstekingsremmend en brengt evenwicht in de lichamelijke functies zoals temperatuur, ademhaling en bloeddruk.

Welke oliën worden er gebruikt en voor welk doel?

* stress vermindering > Balance en Lavendel

* versterken van uw immuumsysteem > Melaleuca en On Guard

* ontstekingsremmend en spierontspannend > AromaTouch en Deep Blue

* homeostase ( het in evenwicht houden van voedings- en afvalstoffen in een cel) > Wild Orange en Peppermint

Deze techniek is in principe geschikt voor iedereen door de zachte manier van behandelen maar ook zeer geschikt voor mensen met reuma, chronische pijnen, burn-out en stress. AromaTouch heeft ook een positief effect op het slapen en is zeer ontspannend. Een cadeautje voor jezelf….

NIEUW BIJ PUUR-LIEF

– Oorkaars-therapie

   Heel ontspannend en verlicht klachten.

Tibetanen, Indianen en Chinezen zijn al reeds lang bekend met oorkaarsen en wordt gebruikt ter behandeling van klachten. Het is een oeroude therapie, oorspronkelijk afkomstig van de Hopi Indianen. De kaarsen zijn gemaakt van katoen, behandeld met bijenwas en kruiden en is een zuiver product.

Wat doet een oorkaars behandeling?

Oorkaarsen bevorderen de doorbloeding van het oor en hoofd en de lymfestroom in oren, keel, neus- en bijholten. Tijdens de verbranding van een oorkaars, zie het als een “schoorsteen effect”, ontstaat een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang en een vibratie van de luchtzuil door de werking van de vlam. Hierdoor wordt het trommelvlies als het ware licht gemasseerd.

De damp van de verbrande kruiden verplaatst zich door het trommelvlies en bereikt het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis en het binnenoor (orgaan van Corti) Daarna gaat de damp via de buis van Eustachius naar de mond-, keel-, neus- en bijholten.

Op een gegeven moment gaat het verbrande gedeelte van de kaars op natuurlijke wijze omklappen. Op dat moment ontstaat er een lichte overdruk in de uitwendige gehoorgang en zal de warmte intenser voelbaar worden. Een behandeling met oorkaarsen is rustgevend, veilig en absoluut niet pijnlijk.

Indicaties

Afvoer van overtollig oorsmeer, oorpijn, oorsuizen, slechthorendheid, irritaties van oor- en bijholten, keelpijn, beginnende verkoudheid, nervositeit, stress-symptomen, ontspanning, doorbloedingsstoornissen van het oor, hoofdpijn, sinusitis (bijholteontsteking), rhinitis (ontsteking van het neusslijmvlies).

Contra indicaties

Ontstekingen in de uitwendige gehoorgang, epilepsie, implantaten van de middenoorbeentjes, allergie voor bijenwas, eczeem of schimmel infecties en de ziekte van Ménière.

Mensen ervaren de  oorkaarsen als rustgevend en een lichter gevoel in het hoofd- en oor regio. Als de kaars bijna is opgebrand voelt men een aangename warmte in het oor en daardoor worden de acupunctuur punten in het oor gestimuleerd. Ook ervaart men vaak een vrijere neusademhaling. Het is mogelijk dat er een verhoogde afscheiding van oorsmeer optreedt na het gebruik van oorkaarsen. Dit is het effect van de reinigende werking van de oorkaarsen en is tijdelijk.

Wat kun je verwachten als je bij mij voor een behandeling komt?

Ik neem je mee naar boven in een warme sfeervolle ruimte waar je op de massagetafel gaat liggen. Als je het prettig vindt krijg je een deken over je heen geslagen. De kaars wordt aan één kant aangestoken, in het oor gebracht en wordt door mij rechtop vastgehouden. Tijdens het branden hoor je in je oor een soort van “open haard” geluid, (ruisend, knisperend) en een gevoel van warmte, rust en ontspanning. Één oorkaars brandt ongeveer 10 tot 12 minuten. Als beide oren zijn behandeld kun je nog even rustig blijven liggen. Aansluitend wordt je nog een kop thee of koffie aangeboden.

Informatie Hopi kaarsen

Ik gebruik de originele ‘Hopi Biosun’ oorkaarsen. Onderaan in de kaars is er een kruisvormig filtertje ingewerkt om te voorkomen dat er zeker geen verbrandingsresten in de gehoorgang terecht komen en hebben een rechte cilindrische vorm die belet dat je de kaars te ver in het oor steekt.

De kaars is gemaakt van katoen van de beste kwaliteit. Aan de teelt van deze stof komen geen bestrijdingsmiddelen of andere chemische producten te pas. De katoenen doek wordt vervolgens gedrenkt in een mengeling van zuivere bijenwas, honingextract, traditionele indiaanse kruiden (zoals salie, St. Janskruid en kamille) en 100% natuurlijke aroma-essence. De kaarsen worden vervaardigd onder zeer strenge voorwaarden om een zo correcte verbranding van de stoffen te garanderen. Een echte Hopi-kaars voldoet trouwens aan de CE-normen.

Therapie advies:

Principieel dienen altijd beide oren, het ene na het andere, te worden behandeld.

Bij chronische indicaties, het liefst twee à driemaal per week.

Bij een al geruime tijd bestaande klacht, bijv. doofheid of tinnitus (oorsuizen) kan men het beste 3 dagen lang beide oren 1x per dag behandelen, dan 2 dagen wachten, de volgende dag weer beide oren behandelen, dan weer 2 dagen wachten en de laatste dag opnieuw beide oren behandelen. Voor deze kuur zijn dus 10 kaarsen nodig.

Kosten behandeling: (incl. twee kaarsen van 6 euro) = € 25,00

2-ritten kaart voor behandeling inclusief kaarsen: € 47,50

3-ritten kaart voor behandeling inclusief kaarsen: € 65,00

[/cm

 

AromaTouch behandeling

45
  • 8 pure etherische oliën
  • Duurt ongeveer een uur
  • Inclusief olie
Maak een afspraak

Review

Ik hoor graag hoe je de AromaTouch behandeling hebt ervaren. Heel fijn als je een review wilt achterlaten!